Strategia de
Investiții

În ultimii 3 ani am investit în 5
companii românești

Smart Capital

Sunt adeptul conceptului de “smart money”, capitalul inteligent care nu aduce doar bani într-un plasament, ci și expertiza, experienta, branding și network. Obţinerea unei astfel de investiții de tip “smart capital” poate fi cheia pentru succesul unui start-up şi va fi un factor distinctiv din în ce mai important în viitor.

In ce investesc?

Investesc cu precădere în următoarele tipuri de instrumente şi plasamente:

Pre-money, respectiv finananţarea unor idei inovative, creative dezvoltate de tineri antreprenori, freelanceri sau echipe de tineri care lucrează la dezvoltarea unor concepte noi de produse şi servicii (versiunnea Beta). Investesc smart money şi resurse în idei şi proiecte start-up, alături de tineri antreprenori dedicaţi şi pasionaţi de ceea ce fac, care cred cu tărie în antreprenoriat, în independenţa financiară. Urmărim cu precădere domeniile: IT, Digital Business, Fintech, E-commerce, Health, Servicii.

Seed Capital, respectiv investiţii în startup-uri încă din faza incipientă a afacerii (early stage funding), împreună cu suportul activ oferit în zona de dezvoltare, network, parteneriate strategice, sindicalizare runde de invesiţii, business planing şi mentorat în business oferit fondatorilor. În acest tip de investiţii avem un profil de investitor activ, impliându-ne în business development, fructificând astfel experienţa de peste 15 ani în business planning, project financing, planificare strategică, pieţe financiare.

Acţiuni ale unor companii de tipul “small growing companies” în perioada de prelistare la bursă.

Acţiuni ale unor companii listate la Bursă, atât pe pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă. Prefer companii cu capitalizari mai mici, subevaluate, în industrii inovative, cu potential de creştere ridicat.

Investiţii financiare în instrumente financiare cu venit fix (titluri de stat, certificate de depozit, obligaţiuni municipale şi corporatiste).

Investiţii alernative (real estate, aur).

Investiţii în alte tipologii de proiecte solide, pe termen lung, care pot genera venituri pasive identificate clar, reglementate.

Cum investesc?

Câţiva paşi pe care propun să-i parcurgem împreună

Transmiterea oportunităţii de investiţii către mine, via email contact@florinmpop.ro

Analiza preliminară a oportunităţii de investiție pe baza informațiilor transmise

Programarea unei întâlniri cu obiectivul unei discuții preliminare cu iniţiatorul

Analiza de fezabilitate a ideii de business/investiţionale şi analiza de piaţă

În urma analizei se va decide argumentat exprimarea interesului de investiție

Planificarea afacerii şi stabilirea strategiei de business împreună cu iniţiatorul

Negocierea finală cu privire la investiție și semnarea acordului de parteneriat

Realizarea investiţiei, aceasta va fi efectuata în conformitate cu acordul de parteneriat