PrimaInvest Capital Management implicată în atragerea de investiții de peste 1,6 milioane euro pentru mai multe startup-uri tech locale

În ultimul an, compania PrimaInvest Capital Management, fondată de cunoscutul investitor și advisor Florin M. Pop, a fost implicată în atragerea de investiții în valoare de peste 1,6 milioane de euro pentru câteva startup-uri tech care se adresează piețelor locale și internaționale.

 

Într-o perioadă definită de imprevizibilitate la nivel global, generată de contextul pandemic, problemele legate de supply chain și războiul din Ucraina, mediul de business și investițional a trecut prin multe provocări și reconfigurări la nivel strategic și operațional. Chiar și în acest context volatil, PrimaInvest Capital Management a continuat să consolideze direcțiile strategice începute în 2020. 

 

Una dintre principalele direcții urmate de companie a fost diversificarea portofoliului investițional prin investiții în companii listate cu potențial de growth: „Contextul de volatilitate ridicată a piețelor de capital globale a generat retrageri importante de pe segmentul companiilor de growth listate la Burse și reorientarea către companii de tip dividend. Din punctul meu de vedere, aceste scăderi creează oportunități pentru investitorii cu strategii pe termen lung. Prin urmare, în Q2 2022, noi am reluat achizițiile pe companiile de growth listate în piețele globale, cu precădere în US: Nyse & Nasdaq. În acest fel, ne consolidăm pozițiile pe companiile de growth, pe câteva verticale pe care le targetăm, cum ar fi Biotech (genome sequencing & therapy), EV & Green Energy, Metaverse, Tech.”, spune Florin Pop, Fondator PrimaInvest, Investitor și Business Adviser. 

 

O altă direcție strategică începută de PrimaInvest Capital Management în 2020 și consolidată până în prezent, este implicare directă în startup-uri tech inovatoare, cu potențial de scalare.

 

În ultimele 12 luni, PrimaInvest a contribuit activ la ecosistemul investițional și de Angel Investing local, implicându-se, în frunte cu fondatorul Florin M. Pop, ca Lead Investor și facilitator în mai multe proiecte start-up importante.

 

Unul dintre cele mai mature dintre acestea este Telios Care, proiect în care PrimaInvest a avut un rol activ ca Founding Investor, alături de Emmett King. Împreună cu acesta, PrimaInvest a condus runda Pre-seed atrăgând investiții importante în companie, iar ulterior a contribuit activ la Runda de Seed de 1 million de Euro.

 

Fondată de Philip Choban, Telios Care este lider pe piața românească de telemedicină, aducând în România peste 25 de ani de experiență din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanță. 

 

„Principala provocare pentru Telios a fost să pătrundă într-un ecosistem aproape inexistent în România. PrimaInvest, prin intermediul lui Florin, ne-a ajutat să înțelegem ce oportunități și ce provocări întâmpinăm. Florin a fost alături de Telios încă de la începuturi, ca Founding Investor și primul membru în Board of Directors. Pe lângă experiența sa, Florin aduce în colaborări și un nivel ridicat de empatie, care este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă calitate a unui consultant sau mentor…nu doar să asculte, ci să și simtă.”  spune Philip Choban, despre colaborarea cu PrimaInvest și Florin Pop.  

 

AiVA este încă un startup tech important în care PrimaInvest s-a implicat în 2021, ca Lead Investor în runda de Seed, după participarea și la runda Pre-seed, în 2020. 

 

Fondat de Pushkar Chatterji, AiVA folosește inteligența artificială pentru a analiza fluxurile video din sistemele CCTV, extrăgând astfel informații valoroase despre comportamentul consumatorilor pentru businessuri din zona de retail și nu numai.  

 

Runda de seed desfășurată în Q3 2021 cu implicarea PrimaInvest, a adus startup-ului o investiție de 200.000 euro.

 

PrimaInvest și, implicit, Florin Pop, s-a implicat în mod direct în evoluția și creșterea AiVA. De la întâlniri lunare regulate și structurate, la apeluri telefonice neplanificate, pe orice subiect, am găsit întotdeauna sprijin în Florin atunci când simțeam nevoia de sfaturi și ghidare. Florin ne-a ajutat într-o varietate de direcții, de la structurare corporativă și strategii de vânzări și până la planificare bugetară și atragerea de fonduri”, spune Pushkar Chatterji, fondator AiVA, despre colaborarea cu PrimaInvest. 

 

Un alt startup tech în care PrimaInvest s-a implicat este BOOKR, o aplicație inovatoare de rezervări online, fondată în Cluj-Napoca. 

 

Sub ghidarea PrimaInvest, BOOKR a derulat o rundă Pre-seed sub forma unui plasament privat, targetând o investiție de 120.000 euro. Runda s-a încheiat cu succes la finalul anului 2021.

 

Investițiile PrimaInvest în proiecte tech cu potențial ridicat au continuat și în primul trimestru al anului 2022, când compania s-a implicat activ, alături de partenerii din Robin Good, în runda Pre-seed pentru startup-ul StageMe.Live.

 

StageMe.Live este un start-up româno-german de tip SaaS, care se adresează magazinelor online, ajutându-le să crească vânzările și engagementul clienților față de brand și produse prin video live streaming. 

 

Runda pre-seed a fost un real succes, atrăgând o investiție de 170.000 de euro pentru startup. 

 

La toate acestea, se adaugă implicarea în lansarea Robin Good, un proiect de dezvoltare de business dedicat startup-urilor din România, în cadrul căruia Florin Pop este Co-fondator, alături de Sandu Băbășan și Alin Laurențiu. 

 

Pe lângă investiții în startup-uri tech cu potențial mare de scale-up, PrimaInvest s-a concentrat pe consolidarea echipei, prin alăturarea de colaboratori valoroși în expertiză, know-how și network. Printre aceștia se numără Cristian Varga, specializat pe zona de investiții și portfolio management, Cristiana Bogățeanu pe Pitch Deck Training și Smaranda Ignat pentru startup advisory. 

 

Dincolo de acțiunile independente ale companiei de investiții, PrimaInvest a dezvoltat colaborări și parteneriate cu comunități dedicate investitorilor și startup-urilor locale. Printre acestea se numără Transylvania Angels Network (TAN), Growceanu, ClujHub, CS Inno Hub și ClujStartups. 

 

Ultimele 12 luni au însemnat pentru PrimaInvest evoluție, consolidare și trasarea de noi direcții cu impact ridicat în ecosistemul de business și investițional românesc. Următoarea perioadă este dedicată implementării de acțiuni concrete în direcțiile stabilite. 

 

Pe lângă cele descrise mai sus, PrimaInvest deține participații și în alte proiecte, printre care ThinkOut, Nifty Learning, Cartloop, Easy Sales, Cyscale, SanoPasso, Deveo Media, aflate în proces de pregătire pentru runde de investiții, respectiv în procese de scalare.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of